Privacybeleid

Omdat we privacy enorm belangrijk vinden verwerken we het liefst geen data. Maar tja, soms kunnen we niet anders. Van de Belastingdienst zijn we verplicht bepaalde gegevens op te slaan. En gegevens zoals je telefoonnummer of e-mailadres zijn ook wel handigom je van dienst te kunnen zijn; dan kunnen we je tenminste op de hoogte brengen als we weer knap werk voor je hebben verricht. Allemaal meer dan logisch, en we denken dat iedereen dit snapt. Echter zijn we wettelijk verplicht om volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, GDPR of hoe je het ook noemen wilt) hier specifiek nog even op deze manier transparant in te zijn. Geen probleem, doen we:

Contactgegevens verwerker:

Online Monkey
Luzernestraat 15
2153GM Nieuw-Vennep

Telefoon: 023 555 33 04
E-mail: info@shopmonkey.nl
KvK: 34377561
BTW: NL82189206B01

Hierna te noemen “wij”;

Persoonsgegevens die wij verwerken

Wij verwerken je persoonsgegevens omdat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres

Voor bedrijven geldt dat we daarnaast ook een BTW- en Kamer van Koophandel nummer verwerken en bewaren. Voor die lieve klanten waarbij we automatisch geld mogen afschrijven geldt dat we ook een IBAN nummer bewaren. Dan weet je dat ook…

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

We willen weten of onze website goed werkt en of het nog nut heeft om een website te hebben, dus tracken we data via Google Analytics. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker van onze website ouder is dan 16 jaar, maar hebben in ieder geval niet de intentie om gegevens te verzamelen van onze jonge medemens. We raden ouders aan om betrokken te zijn bij de onlineactiviteiten van hun kroost, om te voorkomen dat gegevens over hun kinderen verzameld worden. En als je ervan overtuigd bent dat wij per ongeluk zonder toestemming persoonsgegevens hebben verzameld van een kid, neem dan contact met ons op via info@shopmonkey.nl.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Heel simpel. Gewoon omdat we je willen bellen of mailen als we met vragen zitten, omdat we dit van de Belastingdienst moeten, we je een e-mail willen sturen om je te informeren over onze diensten, omdat we je een factuur moeten sturen als we weer iets moois voor je hebben gemaakt of om ervoor te zorgen dat je ons netjes kan betalen.

Delen van persoonsgegevens aan derden

We gebruiken (cloud)software voor het opslaan van jouw gegevens. Ten behoeve van CRM gebruiken we de oplossingen van Pipedrive. In Pipedrive verwerken we jouw bedrijfsnaam, domeinnaam, voornaam, achternaam en je e-mailadres. Waarom? We hebben niet het geheugen van een olifant. Pipedrive helpt ons een handje.

Wanneer je een opdracht bij ons uitbesteedt plaatsen we de omschrijving van deze opdracht in Monday. Monday is een cloudoplossing die ons helpt bij de strakke planning en ons inzicht geeft in wanneer we welke opdracht moeten uitvoeren. In Monday verwerken we overigens geen persoonsgegevens, maar we vonden het gewoon leuk om dit ook even te vertellen. Nu weet ook jij waarom we altijd zo razendsnel vóór alle deadlines leveren!

Nadat we weer eens een opdracht conform schema en wens opleveren, maken we een factuur aan in Moneybird; ons boekhoudsysteem. Moneybird verwerkt wél persoonsgegevens, zoals bedrijfsnaam, voornaam, achternaam, factuuradres, e-mailadres, KvK-nummer en BTW-nummer.

Oh, en nog even een ander dingetje…

We zullen verwerkte gegevens nooit verkopen of aan andere derden verstrekken, tenzij je ons hierom vraagt. Wanneer je ons vraagt of een expert binnen een ander vakgebied je op weg kan helpen, kan het voorkomen dat we je naam, telefoonnummer en e-mailadres aan desbetreffende partij communiceren. Want uiteindelijk ben jij diegene die gebeld of gemaild wilt worden, toch? We doen dit echter nooit zonder jouw toestemming of wanneer je hier niet om gevraagd hebt.

Termijn bewaren van persoonsgegevens

We bewaren opgeslagen persoonsgegevens minimaal zeven jaar daar waar de Belastingdienst hierom vraagt. Het kan zijn dat we deze gegevens langer bewaren dan wettelijk verplicht, omdat we bijvoorbeeld over acht jaar nog eens trots kunnen terugkijken op wat we dan acht jaar geleden voor je hebben gedaan. Indien je wenst dat we deze gegevens verwijderen kan je dit laten weten via info@shopmonkey.nl. Dan regelen we dat.

Geautomatiseerde besluitvorming

Wij nemen op géén besluiten over zaken die gevolgen kunnen hebben voor personen op basis van geautomatiseerde verwerkingen.

Cookies en vergelijkbare technieken

Wij gebruiken functionele cookies, analytische cookies en tracking cookies. En wat zijn dat, cookies? Cookies zijn kleine tekstbestandjes die worden opgeslagen bij een bezoek aan onze website. Wij gebruiken deze cookies om onze website voor jou goed te laten functioneren. Daarnaast plaatsen we cookies die vertellen welke pagina’s je op onze website hebt bezocht en hoe je onze website hebt gebruikt. We plaatsen echter geen cookies zodat we je op maat gemaakte advertenties kunnen tonen, want we tonen geen advertenties op onze websites.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om te weten welke (persoons)gegevens we van jou hebben opgeslagen. Ook kan je deze altijd door ons laten corrigeren of verwijderen, mits dat wettelijk is toegestaan. Wil je dat doen? Stuur dan een e-mail naar info@shopmonkey.nl, dan zorgen wij dat je binnen vijf dagen inzage hebt gekregen of je gegevens verwijderd hebben.

Tevens willen we graag kwijt dat, mocht je een klacht hebben met betrekking tot het verwerken van gegevens, je deze klant altijd kan melden aan de Autoriteit Persoonsgegevens, via deze link (https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons).

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Wij nemen de bescherming van jouw gegevens serieus en nemen passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking, ongeoorloofde wijzigingen en dergelijke tegen te gaan. Houd echter rekening met het feit dat wij zelf geen gegevens opslaan. Gegevens worden verwerkt door derden zoals in dit statement genoemd. En als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd worden of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via info@shopmonkey.nl

Heb je nog meer vragen omtrent de AVG / GDRP? Schroom dan niet om contact op te nemen via info@shopmonkey.nl!